Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Még egy feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
582
Egy párnahuzathoz és egy dunyhahuzathoz összesen 7 méter vászonra van szükség. 48 méter
vászonból 6 párna- és 7 dunyhahuzatot varrtak. Mennyi vásznat használtak fel egy párnahuzathoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyanúgy, mint előbb, ha mondjuk a párnahuzat anyagszükséglete `x` és a dunyháé `y`, akkor
`{(x+y = 7),(6x+7y = 48):}`

Vonjuk ki a másodikból az első 6-szorosát:
`7y-6y = 48-6*7`
`y = 48-42 = 6`

`x+6 = 7 " /"-6`
`x = 1`

Vagyis 1 méter vásznat használtak fel egy párnahuzathoz és 6 métert egy dunyhahuzathoz.

Ne felejtsd majd megoldásnak jelölni azokat a válaszokat, amik segítettek! :)
0