Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget kerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
A haziban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c) `125:5+9*25:15-72:6 ``=`` cancel 125_25/cancel 5+9*cancel 25_5/cancel 15_3-cancel 72_12/cancel 6 ``=`` 25+cancel 9_3*5/cancel 3-12 ``=`` 25+3*5-12 = 25+15-12 = 25+3 = 28`

d) `460:23+630:15+60:4:5 ``=`` cancel 460_20/cancel 23+cancel 630_42/cancel 15+cancel 60_15/cancel 4:5 ``=`` 20+42+cancel 15_3/cancel 5 ``=`` 20+42+3 = 20+45 = 65`

e) `360:120+960:32-450:90-880:88 = cancel 360_3/cancel 120+cancel 960_30/cancel 32-cancel 450_5/cancel 90-cancel 880_10/cancel 88 = 3+30-5-10 = 33-15 = 18`

f) `(72-57):5+(93-85)*2 = (72-57)/5+(93-85)*2 = cancel 15_3/cancel 5+8*2 = 3+16 = 19`

g) `2*(456-397)+(166-102):32 = 2*(456-397)+(166-102)/32 = 2*59+cancel 64_2/cancel 32 = 118+2 = 120`
1