Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: egyenesvonalú egyenletesen változó mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
472
Egy 600 m/s sebességú lövedék 36 cm mélyen fúródott be a fába. Mekkora volt a gyorsulása és mennyi idó alatt állt meg, ha egyenes vonalú, egyenletesen változó mozgást végzett?

Koszonom a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, mozgás, változó
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0=0`
`v=600` `m/s`
`s=36` `cm` `=` `0.36` `m`



`s=(v_0+v)/2t`

`0.36=(600)/2t`

`t=(0.36)/(300)=0.0012` `s`



`a=(v-v_0)/t`

`a=(600)/(0.0012)=500000` `m/(s^2)`
Módosítva: 3 éve
2