Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s. matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Segítség kérnék
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`x/2 = 3+x " /"*2`

`x = 6+2x " /"-x`

`x+6 = 0 " /"-6`

`x = -6`


`(5-2x)/3-(1-3x) = -3 " /"*3`

`5-2x-3+9x = -9`

`7x+2 = -9 " /"-2`

`7x = -11 " /":7`

`x = -11/7`


`2-(x-1)/2 = 2x " /"*2`

`4-x+1 = 4x " /"+x`

`5x = 5 " /":5`

`x = 1`
Módosítva: 3 éve
0

Köszönöm szépen
0