Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
922
Mekkora tömege van az 1 mól (6 · 10^23 molekulát tartalmazó) hidrogéngázban lévő összes elektronnak? (1 mól hidrogéngáz tömege 2 gramm, egy elektron tömege 9,1 · 10 ^–28 gramm.) Hány százaléka ez a teljes tömegnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`2*6*10^23*9,1*10^-28=109,2*10^-5=color(red)(1,092*10^-3)` `g`

`"Arány"=(1,092*10^-3)/2*100=color(red)(0,05\ %)`
0