Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - valószínűségszámítás 11.

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
csatoltam a feladatról a képet, előre is köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A c-t mert csak azon van 6 - os szám tehát azzal lehet a legnagyobbat dobni valúszínűleg
-1

Ki kell számolni a várható értékeket, amik az egyes lehetséges értékek és azok valószínűségének szorzatának összege.

a) `2/6*0+4/6*4 = 16/6 = 8/3 ~~ "2,"dot 6`

b) `6/6*3 = 3` (gondolom nem kell magyarázni :D)

c) `2/6*6+4/6*2 = 2+4/3 = 10/3 ~~ "3,"dot 3`

d) `3/6*1+3/6*5 = 1/2+5/2 = 6/2 = 3`

Vagyis én is a c)-t választanám! :)
Módosítva: 3 éve
1