Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi #2 SOS!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
Csatolok az abrarol kepet! Errol az abrarol kene kiszamolni azokat amiket pirossal bekarikaztam.! Elore is koszonom szepen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 25° melletti szöget nem tudom, milyen betűvel jelölted (zéta? xi? madárka?). Ennek az értéke 155°, mert a 25°-kal együtt egy egyenest kell alkosson.

Ezek után az y szakaszt egy koszinusztétellel meg tudod határozni:
`y^2=3^2+4^2-2*3*4*cos 155°=46.75`
Innen y=6,84 km.

Szintén egy koszinusztétellel határozzuk meg az α szöget:
`α=arccos((y^2+3^2-4^2)/(2*3*y))=14.314°`

Az ω szög könnyű: ω=32°+α=46,314°

Végül az x szakasz is mehet koszinusztétellel:
`x^2=4.5^2+y^2-2*4.5*y*cos ω=24.50`
Innen x=4.95 km.
Módosítva: 8 éve
0