Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
594
Egy matwkversenyen2 feladatot tűztek ki.Az első feladatot az indulók70%a,a másodikat pedig az indulók 60%a oldotta meg.Minden résztvevő megoldott legalább1 feladatot,mindkét feladatot 9 tanuló oldotta meg.Hányan indulhattak a versenyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 70% megoldotta az elsőt, és 60% a másodikat, akkor ugye 30% oldotta meg mindkettőt. Tehát a 9 fő a 30%, ebből pedig `9/(0,3)=30` fő a 100%.


70% = `30*0,7=21` fő,

60% = `30*0,6=18` fő,

Csak az elsőt megoldotta 21-9=12 fő, csak a másodikat 18-9=9 fő, és mindkettőt megoldotta 9 fő, ezek összege 30 fő.
Módosítva: 3 éve
1