Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Egy osztály 34 tanulója dolgozatot ír matematikából.A dolgozatban 3 feladatot kellett megoldani.Az első feladatot 23-an,a másodikat 17-en,a harmadikat18-an oldották meg hibátlanul.Az elsőt és másodikat 10-en,a másodikat és harmadikat7-en,az elsőt és harmadikat18-an oldották meg hibátlanul.Hányan nem oldottak meg egy feladatot sem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Logikai szitás feladat.
`abs U = 34`
`abs A = 23`
`abs B = 17`
`abs C = 18`
`abs(A nn B) = 10`
`abs(B nn C) = 7`
`abs(A nn C) = 18`

Több szempontból is hibás a kérdés. Először is, azt nem tudjuk, hogy hányan oldották meg hibátlanul mindhármat, ami kéne a logikai szitához. Másodszor pedig, még ha ez meg is lenne, még akkor sem tudnánk megmondani, hogy hányan nem oldottak meg egy feladatot sem. Csak azt tudnánk megmondani, hogy hányan oldottak meg feladatokat hibátlanul és hányan nem oldottak meg egy feladatot sem hibátlanul.
Módosítva: 3 éve
0