Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet komplex számokkal.

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
X1,2=(58+-√(58²-4*216))/2 ha X∈C
Ezt hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
másodfokú, komplex
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2-58+216 = 0`

`x_(1,2) = (58+-sqrt(58^2-4*216))/2 = (58+-sqrt 2500)/2 = (58+-50)/2 = {(x_1 = 54),(x_2 = 4):}`

Még valósak is a gyökök. Pedig már kezdtem reménykedni...
Módosítva: 3 éve
0