Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Molekula tömegszámítás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
334
Al(OH)3=? Na(OH)=? Mg(OH)2=? H3PO4=? CaCO3=? Mg2SO4=? K3Po4=? AgNO3=? Na2O=? SO2=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Al(OH)3= 27+ 3*(16+1)=78 g/mol
Na(OH)= 23+ 16+1= 40 g/mol
Mg(OH)2= 24+ 2*(16+1)= 58 g/mol
H3PO4= 3*1+31+ (4*16)= 98 g/mol
CaCO3=40+12+ (3*16)=100 g/mol
Mg2SO4=(2*24)+ 32+ (4*16)=144 g/mol
K3PO4= (3*39)+31+ (4*16)=212 g/mol
AgNO3=108+14+(3*16)=170 g/mol
Na2O=(2*23)+16=62 g/mol
SO2= 32+ (2*16)=64 g/mol

0