Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Sziasztok! Tudnatok nekem ebben a 2 feladatban segiteni?
(5.6.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5. Feladat
a.) `|sqrt5-sqrt7|=-(sqrt5-sqrt7)=-sqrt5+sqrt7=sqrt7-sqrt5=color(red)(0,4097)`

b.) `|sqrt2+1|=sqrt2+1=color(red)(2,4142)`

c.) `|sqrt2+sqrt3|=sqrt2+sqrt3=color(red)(3,1463)`

d.) `|3-pi|=-(3-pi)=-3+pi=pi-3=color(red)(0,1416)`

e.) `|sqrt3-1|=sqrt3-1=color(red)(0,7321)`

f.) `|sqrt8-4|=|2sqrt2-4|=4-2sqrt2=color(red)(1,1716)`

g.) `|sqrt2-1|=sqrt2-1=color(red)(0,4142)`


6. Feladat
`sqrt((2-sqrt3)^2)+sqrt((1-sqrt3)^2)+sqrt((2-sqrt2)^2)-sqrt((3+sqrt2)^2)=2-sqrt3+sqrt3-1+2-sqrt2-3+sqrt2=2-1+2-sqrt2-3-sqrt2=-2sqrt2=color(red)(-2,8284)`
1