Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki?!I-es feladata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szóval végül csak kell az I.-es is :D

`"I. " A = {x in RR | -5 le x-1 le 5}", " B = {x in RR | abs(x+3) le 4}`

`-5 le x-1 le 5 " /"+1`

`-4 le x le 6`

`A = [-4; 6]`

`abs(x+3) le 4`

`"Ha "x+3 ge 0 => x ge -3`
`x+3 le 4 " /"-3`
`x le 1`
Összegezve:
`-3 le x le 1`

`"Ha "x+3 lt 0 => x lt -3`
`-(x+3) le 4`
`-x-3 le 4 " /"+x-4`
`x ge -7`
Összegezve:
`-7 le x lt -3`

A két eset együtt tehát:
`-7 le x le 1`

`B = [-7; 1]`

`A uu B = [-7; 6]`

`A nn B = [-4; 1]`

`A\ \\\ B = (1; 6]`

`B\ \\\ A = [-7; -4)`
0