Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
315
Egy szabályos háromszög két csúcsa A(-3;5), B(-4;7). Számítsuk ki a háromszög oldalának, és magasságának hosszát, valamint a területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel szabályos háromszög, ezért mindegyik oldala egyenlő, ami legyen `a`.
`a = sqrt([(-3)-(-4)]^2+(7-5)^2) = sqrt(1^2+2^2) = sqrt 5`

Illetve ha a magasság:
`m = sqrt(3)/2*a = sqrt(3)/2*sqrt 5 = sqrt(15)/2`

A terület pedig:
`T = sqrt(3)/4*a^2 = sqrt(3)/4*5 = (5 sqrt 3)/4`
1