Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértékegység váltás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
450
Mekkora a kőszén sűrűsége, ha a térfogata 10m³ és a tömege 12 000kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszi ha segítesz!❤
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
ρ = m/V = 12000/10 → 1200 kg/m³
Módosítva: 3 éve
1

V=10m3
m=12000kg

δ=m/V=12000kg/10m3=1200kg/m3

A sűrűség SI mértékegysége a kg/m3, szóval nem szükséges átváltani az adatokat.
1