Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni kettő feladatban

1.Bizonyítsd be,hogy két szabályos háromszög egybevágó,ha megegyeznek körülírt körük sugarában ( rajz formában kellene be bizonyítanunk)
2. Kép formában csatolom (C,D,E,F feladatban akadtam el
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. A szabályos háromszög csúcsai a körülírt kört 3 egyenlő körívre osztja, így nem tartozhat egy körhöz több különböző szabályos háromszög, mert csak egyféleképpen lehet 3 egyenlő körív hosszra osztani egy kört.

2. Csak ki kell vonni ezekből a végpont értékeit koordinátánként:
c) `(4; 1)-(-2; 5) = (6; -4)`

d) `(-3; 3)-(-2; 5) = (-1; -2)`

e) `(-2; -7)-(-2; 5) = (0; -12)`

f) `(p; q)-(-2; 5) = (p+2; q-5)`
0