Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s. matek 8

Főoldal » Általános iskola » Matematika
481
Sziasztok ebben szeretnék segítséget kérni..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`(2x)/3-cancel 12_3*x/cancel 4-(cancel 4 x)/cancel 12_3 = 3-2x`

`(2x)/3-3x-x/3 = 3-2x " /"*3`

`2x-9x-x = 9-6x`

`-8x = 9-6x " /"+8x`

`2x+9 = 0 " /"-9`

`2x = -9 " /":2`

`x = -9/2`

2.
`x/2-(1-x/2) = 2x+3`

`x/2-1+x/2 = 2x+3`

`x-1 = 2x+3 " /"-x`

`x+3 = -1 " /"-3`

`x = -4`

Nyugodtan szólj ah bármi kérdésed van! :)
Módosítva: 3 éve
0