Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Akkor is kell indoklás ha igaz és akkor is ha nem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Szerintem ezek a helyes megoldások:

a) HAMIS, mert például -1^2=1, -1^4=1, de -1^3=-1
b) IGAZ, például törteknél: (1/2)^3=1/8
c) HAMIS, a -1-et akárhányadikra emeled, vagy -1-et, vagy 1-et kapsz
d) HAMIS, mert a 2 a 2-nek az első hatványa, de nem hatványa a 4-nek.
e) IGAZ, a 9 a 3 második hatványa, ezért bármelyik hatványa a 9-nek a 3-nak is hatványa
f) IGAZ, de nem tudom megindokolni...
0