Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Mi a valószínűsége, hogy két kockát legalább 4-szer kell feldobni, hogy a két kockán lévő pontok összege először 7 legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mennyi az esélye, hogy 1-szer feldobva 7 legyen az összeg? Ez csak akkor valósul meg, ha
1 6
2 5
3 4
4 3
5 2
6 1
valamelyikét dobjuk. Ez 6 lehetőség a `6*6 = 36`-ból.

Ahhoz, hogy ez legalább 4-edszerre valósuljon meg, ahhoz az kell, hogy az első 3 esetben ne következzen ez be. Annak az esélye, hogy ez 1 dobásból nem következik be `30/36 = 5/6` az esély. Ahhoz pedig, hogy 3-szor egymás után ez nem következik be:
`(5/6)^3 = 125/216 ~~ "57,870%"`
Módosítva: 3 éve
1