Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
a)
`x+3x = 180°`
`4x = 180 " /":4`
`x = 45°`

`3x = 135°`

b)
`x+20° = 2x-80° " /"-x+80`
`x = 100°`

`x+20° = 120°`
`2x-80° = 120°`

c)
`x = 40°`

`z = 180-40 = 140°`

`x+x+y = 180`
`80+y = 180 " /"-80`
`y = 100°`

`x+y = 40+100 = 140°`

d)
`y = 45°`

`x+y = 180-45`
`x+45 = 135 " /"-45`
`x = 90°`

`x+y = x+y+z " /"-x-y`
`z = 0°`

Szólj nyugodtan, ha bármi kérdésed van! :)
0