Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat 8

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2root(4)(8)=2root(4)(2^3)=root(4)(2^4*2^3)=root(4)(2^7)=color(red)(root(4)(128))`


`3root(5)(2)=root(5)(3^5*2)=color(red)root(5)(486)`


`1/5root(3)(5)=root(3)((1/5)^3*5)=color(red)(root(3)(1/25)`


`2/3root(4)(27/8)=root(4)((2/3)^4*27/8)=root(4)(16/81*27/8)=color(red)(root(4)(2/3)`
0