Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat 6

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`sqrt(2)(sqrt(8)-sqrt(32))`

`sqrt(2)(sqrt(2^3)-sqrt(2^5))`

`sqrt(2)(2sqrt(2)-4sqrt(2))`

`sqrt(2)(-2sqrt(2))`

`-2*2=-4`

`b)`

`sqrt(3)(sqrt(12)+sqrt(75)-sqrt(3))`

`sqrt(3)(sqrt(2^2*3)+sqrt(5^2*3)-sqrt(3))`

`sqrt(3)(2sqrt(3)+5sqrt(3)-sqrt(3))`

`sqrt(3)*6sqrt(3)=6*3=18`

`c)`

`(sqrt(14)+sqrt(7))(sqrt(14)-sqrt(7))`

`14-7=7`

`d)`

`(sqrt(5)+sqrt(3))^2`

`5+2sqrt(5)sqrt(3)+3=8+2sqrt(15)`
0