Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`sqrt16-root(3)(-1)+root(3)(8)-root(4)(16)=sqrt(4^2)-root(3)(-1^3)+root(3)(2^3)-root(4)(2^4)=4-(-1)+2-2=color(red)(5)`


`root(3)(125/8)-root(4)(81/16)-root(3)(-1/8)+sqrt(1/4)=root(3)((5/2)^3)-root(4)((3/2)^4)-root(3)((-1/2)^3)+sqrt((1/2)^2)=5/2-3/2-(-1/2)+1/2=color(red)(2)`


`root(3)(0,001)-root(4)(1/10.000)+sqrt(0,01)=root(3)((0,01)^3)-root(4)((1/10)^4)+sqrt((0,1)^2)=0,1-0,1+0,1=color(red)(0,1)`
0