Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1052
Minden év elején 450000 Ft-ot helyezünk el a bankba, éves 6,5%-os kamatra.
a) Mennyi pénz gyűlik össze a 6. év végére?
b) Hány év alatt gyűlik össze 6 millió forint?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`FV=C*((1+r)^n-1)/r=450.000*((1+0,065)^6-1)/(0,065)=3.178.677` `Ft`


b.)
`FV=C*((1+r)^n-1)/r`

`6.000.000=450.000*((1+0,065)^n-1)/(0,065)`


`(6.000.000)/(450.000)*0,065=(1+0,065)^n-1`


`(((6.000.000)/(450.000)*0,065)+1)=1,065^n`


`n=log(((6.000.000)/(450.000)*0,065)+1)/log(1,065)=9,91approx10` év.
Módosítva: 3 éve
0