Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
385
Egy autó elindul a faluból a városba,a távolság 100 km.Az első fél órában 50 km/h sebességgel halad, de fél óra után elromlik az autó, így megáll és egy fél órát javítja.
1.)Hány kilométert tett meg az első fél órában?
2.)Milyen sebességgel kell tovább haladjon miután megjavította, hogy fél óra alatt beérjen a városba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, házi, sebbeseg
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1, `s_1=v*t_1` = `50 (km)/h*0.5 h` = 25 km

2. `s_2=s-s_1` = 100-25 = 75 km

`v_2=s_2/t_2` = `(75 km)/(0.5 h)` = 150 `(km)/h`.
1