Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy az origón, és merőleges az e: 4x-5y=2018 egyenletű egyenesre!
Ha megoldást is írtok, megköszönöm!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az egyenes normálvektora (4;-5) ez a vektor párhuzamos a keresett egyenessel (mivel maga az egyenes is merőleges), ezért ebből normálvektort képezve kapjuk az (5;4) vektort, így a keresett egyenes egyenlete: `5x+4y=4*0-5*0=>color(red)(5x+4y=0)`
Módosítva: 3 éve
2

Köszönöm szépen! Az egyenlet második felét el tudnád magyarázni, kérlek? (4x0-5x0)
0