Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Határozza meg c értékét, ha az x^2+√2·x+c=0 egyenletnek pontosan egy valós megoldása van!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha magyarázatot is írtok, megköszönöm!:)
0

`x^2+sqrt 2 x+c = 0`

Ahhoz, hogy 1 darab kétszeres gyökünk legyen, ahhoz a diszkriminánsnak kell 0-val egyenlőnek lennie: (a diszkrimináns a másodfokú megoldóképletében a gyökjel alatti kifejezés)
`b^2-4ac = 0`

`(sqrt 2)^2-4*1*c = 0`

`2-4c = 0 " /"+4c`

`4c = 2 " /":4`

`c = 1/2`
Módosítva: 3 éve
1