Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Egy háromszög belső szögeinek aránya 2:3:4, legrövidebb oldalának hossza 2cm. Számítsa ki a háromszög leghosszabb oldalát! Válaszát két tizedesjegyre kerekítve adja meg!
Ha magyarázatot is írtok, megköszönöm:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2\ :\ 3\ :\ 4 = alpha\ :\ beta\ :\ gamma`
`a = "2 cm"`

Mivel `alpha+beta+gamma = 180°`
`2x+3x+4x = 180`
`9x = 180`
`x = 20`

`alpha = 2*20 = 40°`
`beta = 3*20 = 60°`
`gamma = 4*20 = 80°`

Majd pedig egy szinusztétel:
`c/a = sin gamma/sin alpha`

`c = (a sin gamma)/sin alpha = (2*sin 80°)/(sin 40°) ~~ "3,06 cm"`

Remélem érthető volt így, de nyugodtan kérdezz ha bármi nem világos! :)
Módosítva: 3 éve
1