Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Adja meg az f:[-∏;∏] -> R, f(x)=2cosx-1 függvény zérushelyeit!
Ha magyarázatot is írtok, megköszönöm:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`f(x)=2cosx-1`

`0=2cosx-1`

`-2cosx=-1`

`cosx=1/2`


`x=pi/3+2kpi, k in ZZ => 60°+360°k, k in ZZ`

`x=(5pi)/3+2kpi, k in ZZ=> 300°+360°k, k in ZZ`
Módosítva: 3 éve
1

Magyarázatot tudnál írni, kérlek? Előre is köszi!
0