Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Egy kórházi beteg testhőmérsékletét naponta ötször mérik meg. Az egyik napon a mért testhőmérséklet átlag 39 Celsius-fok, terjedelme 1,4 Celsius- fok. Adjon meg öt ilyen lehetséges testhőmérséklet értéket!
Ha magyarázatot is írtok, megköszönöm:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát egy olyan adathalmaz kell nekünk, ahol a legkisebb és a legnagyobb szám különbsége 1,4, az adatok összege `5*39=195`, először érdemes megválasztani a legkisebb és a legnagyobb elemet, például 38 és 39,4, ekkor a maradék három összege `195-38-39,4=117,6`, a legegyszerűbb megoldás, ha ezt osztjuk 3-mal: `(117,6)/3=39,2` tehát 38; 39,2; 39,2; 39,2; 39,4 egy jó adathalaz lesz, de lehet még variálni a középső elemeket tetszésünk szerint.

Ell.: `(38+39,2+39,2+39,2+39,4)/5=39`
Módosítva: 3 éve
1