Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
306
Géza a lufiját 10cm átmérőjű gömb alakúra tudja felfújni. Apukájának felfújt léggömbje 20cm átmérőjű gömb. Hányszorosa az apuka lufijában lévő levegő a fia lufijában lévőének?
Ha magyarázatot is írtok, megköszönöm:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("Géza lufija")=(4*r^3*pi)/3=(4*5^3*pi)/3=523,6` `cm^3`

`V_("Apa lufija")=(4*r^3*pi)/3=(4*10^3*pi)/3=4.188,8` `cm^3`

`"Arány"=V_("Apa lufija")/(V_("Géza lufija"))=(4.188,8)/(523,6)=8` szorosa.
1