Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
353
Köszönöm a segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5. Feladat
a.)
`7/8+2/5*(1/3+1/2)=7/8+2/5*5/6=7/8+1/3=29/24`


b.)
`(7/8+2/5)*1/3+1/2=51/40*1/3+1/2=17/40+1/2=37/40`


c.)
`7/8+2/5*1/3+1/2=7/8+2/15+1/2=181/120`


6. Feladat
`-5*2/3-4+4/3=-10/3-4+4/3=-6`

`-5*(2/3+4/5)+4/3=-5*22/15+4/3=-22/3+4/3=-6`

`-5*22/15+4/3=-22/3+4/3=-6`

Ezeket színezd be és hozzá a -6-ot is
0