Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Ha jól válaszolsz a kérdésre a vagonba lévő szám valamelyik az eredmény.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Elképzelésem sincs, hogy mit kéne csinálni, de talán ez segít: (kép)
(Minden vagon fölé írtam azt a betűt, amelyik betűhöz a vagonban lévő szám tartozik. Az `E`-t nem igazán értem, ezért van utána kérdőjel. A `D` az pedig nem található egyik vagonon sem, ezért írtam oda hozzá annak az eredményét.)
Módosítva: 3 éve
0

N = 10000
G = 235 286
A = 365 879
O = 0
R = 328 139
E= 199999
D = 3793 (Miért van kettő belőle)
0

Az utolsó nem jó
0

Értem én, és mi a megoldás? Garadenord? Egyébként a D megoldása nem szerepel a vagonok között. Nézzük sorban akkor a megoldásokat:
E: Itt nekem a megfogalmazásból nem derül ki, de valószínűleg össze kell adni őket, vagyis `"100 0"00+9"9 999" = "199 999"`

G: `"234 0"51+"1 2"35 = 23"5 286"`

D: `340+340+"1 113" = 680+"1 113" = "1 793"` (ez biztosan ennyi, szóval el van írva a feladat)

N: Legyen a két tag `x` és `y`. Alapból az összegük `x+y`. Ha viszont `y`-t megnöveljük `"10 000"`-rel, akkor az összeg `x+y+"10 000"` lesz. A különbség szemmel láthatóan 10 000.

A: `"345 6"48+2"0 2"31 = 36"5 879"`

O: `x+0+y+0 = x+y`, vagyis 0-val lesz nagyobb.

R: `"123 0"04+20"1 12"3+"4 0"12 = 32"8 139"`
Módosítva: 3 éve
0