Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymas melleti szogek

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen `hat(AOB) = alpha", " hat(BOC) = beta", " hat(COD) = gamma`, hogy ne kelljen annyit írni. Tehát
`{(alpha/2+beta/2 = 66°),(beta/2+gamma/2 = 44°),(alpha+beta+gamma = 180°):}`

Szorozzuk be az első kettőt és adjuk össze őket:
`alpha+2 beta+gamma = 220°`

Vonjuk ki ebből a harmadikat:
`beta = 220-180 = 40°`

Tehát:
(Az első egyenlet kétszereséből)
`alpha+40 = 132`
`alpha = 92°`
(A második egyenlet kétszereséből)
`40+gamma = 88`
`gamma = 48°`

Vagyis `hat(AOB) = 92°", " hat(BOC) = 40°", " hat(COD) = 48°`!
Módosítva: 3 éve
1