Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
336
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0=72` `(km)/h` `=` `20` `m/s`
`v=90` `(km)/h` `=` `25` `m/s`
`s=100` `m`

`v=sqrt((v_0)^2+2as)`
`25=sqrt(20^2+2*a*100)`
`400+200a=625`
`200a=225`
`a=1.125` `m/(s^2)`

`a=(v-v_0)/t`
`1.125=(25-20)/t`
`1.125t=5`
`t=4.dot(4)` `s`
2