Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
A dobókockával dobható számok halmazának mennyi
a, 2
b, 3
c, 4
d, 5
e, 6 elemű részhalmaza van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A dobókockával dobható számok alapesetben az 1, 2, 3, 4, 5, 6, de persze van 20 oldalú is...

a) A részhalmaz első eleme lehet 6-féle, a második 5-féle, és mivel a sorrend nem számít, így ezen két elem sorrendjével le kell osztani, ami 2*1 (az első helyre 2-féle elem kerülhet, a másodikra meg a másik)
`(6*5)/(2*1) = 15`

b) `(6*5*4)/(3*2*1) = 20`

c) `(6*5*4*3)/(4*3*2*1) = 15`

d) `(6*5*4*3*2)/(5*4*3*2*1) = 6`

e) `(6*5*4*3*2*1)/(6*5*4*3*2*1) = 1`
Módosítva: 3 éve
1