Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Masodfoku egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
571
x^2-8x+60=0
x=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x2-8x+60=0

Megoldóképlet: x1,2=(-b± b2-4*a*c ))/2*a

(8± (-8)2-4*1*60 )/2*1
Gyök alatt -176 lesz, tehát nincs valós megoldás.
-1