Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkorral kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
724
Dani édesanyja ötször annyi idős, mint Dani, az édesapja pedig 7 évvel idősebb az édesanyjánál. Hány évesek a család tagjai, ha a három családtag életkorának összege 84 év?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Dani kora: `x`
Dani anyjának kora: `5x`
Dani apjának kora: `5x+7`

`x+5x+5x+7=84`
`11x+7=84` `//-7`
`11x=77` `//÷11`
`x=7`

Dani kora: `7`
Dani anyjának kora: `5*7=35`
Dani apjának kora: `35+7=42`

Ellenőrzés:
`7+35+42=84`
1