Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Csatoltam képet. A 2es
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

a.)
Ha 1 = 54°

1, 3, 5, 7 egyenlő tehát mind a négy `54°`
2, 4, 6, 8 egyenlő tehát mind a négy `(360°-2*54°)/2=126°`

b.)
Ha 6 = 120°

2, 4, 6, 8 egyenlő tehát mind a négy `120°`
1, 3, 5, 7 egyenlő tehát mind a négy `(360°-2*120°)/2=60°`

c.)
Ha 1+3=120°

Akkor mivel 1,3,7 azonos nagyságú így = `(120°)/2=60°` Tehát 7. szög is = 60°

d.)
Ha 1+2+3=244°

Akkor a 4. szög: 360°-244°=116°

Mivel 4. szög egyenlő 6. szöggel így az is 116°
0