Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki segítsen a kémia háziban!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, egyenletek, reakció
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Fe(II)+ O2=Fe(II)O2
4Fe(III)+3O2=2Fe2O3

C+O2=CO2

4Al+3O2=2Al2O3

HCl + Na2CO3=NaCl+CO2+H2O

Kémiai rekació: égés, fotoszintézis, rozsdásodás
fizikai reakció: rugó nyúlása, deformálódás, ütközés

Exoterm: mikor a rendszer energiát ad le a környezetnek, ezálltal a belső energiája csökken
Endoterm: Mikor a rendszer energiát vesz fel a környezetből, így a rendszer energiája nő
1