Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest és kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Egy 6616 cm² felszínű téglatestbe bele fér-e két darab 45 cm testátlójú kocka? A téglatest oldalainak összes él hosszúsága 14:17:19 arányban oszlik meg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A_("téglatest") = 2 *(a*b+a*c+b*c)`

`6.616 = 2 *(14x*17x+14x*19x+17x*19x)`

`6.616=1.654x^2`

`4=x^2`

`2=x`



`a=x*14=2*14=28` `cm`

`b=x*17=2*17=34` `cm`

`c=x*19=2*19=38` `cm`



`V_("téglatest") = a*b*c=28*34*38=36.176` `cm^3`

`V_("Kocka") = 2*(45/(sqrt3))^3=35.074` `cm^3`

Tehát igen bele fér.
0