Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
532
A bekarikázott kell
Most reggelre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
55.
`A = {"2-vel osztható számok"}`
`B = {"3-mal osztható számok"}`
`C = {"4-gyel osztható számok"}`
`D = {"5-tel osztható számok"}`
`E = {"6-tal osztható számok"}`

1. `A\ \\\ B = {"páros, de 3-mal nem osztható számok"}`

2. `B\ \\\ A = {"3-mal osztható páratlan számok"}`

3. `A\ \\\ C = {"páros, de 4-gyel nem osztható számok"}`

4. `C\ \\\ A = {"4-gyel osztható, páratlan számok"} = O/\ ""` (nincs ilyen, mert `C sub A`)

5. `(C\ \\\ A)\ \\\ B = O/\ \\\ B = O/`

6. `D\ \\\ C = {"5-tel osztható, de 4-gyel nem osztható számok"}`

7. `D\ \\\ A = {"5-tel osztható, nem páros számok"}`

8. `(D\ \\\ C)\ \\\ B = {"5-tel osztható, de 3-mal vagy 4-gyel nem osztható számok"}`

9. `(E\ \\\ D)\ \\\ A = (E\ \\\ A)\ \\\ D = O/\ \\\ D = O/\ ""` (nincsen 6-tal osztható páratlan szám, mivel `E sub A`)

10. `(E\ \\\ D)\ \\\ (C\ \\\ B) = E\ \\\ D = {"6-tal osztható, de 5-tel nem osztható számok"}` (mivel ami 6-tal osztható, az 3-mal is, vagyis nem lesz olyan köztük olyan, ami 4-gyel osztható, de 3-mal nem. Formálisan: `E nn (C\ \\\ B) = O/)`

69.
`A uu B = {1; 2; 3; 4; 5; 6}", " A\ \\\ B = {2; 4; 6}", " A nn B = {1; 3}`

`A = (A\ \\\ B) uu (A nn B) = {1; 2, 3; 4; 6}`

`B = (A uu B)\ \\\ (A\ \\\ B) = {1; 3; 5}`
Módosítva: 3 éve
0