Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
336
Sziasztok! Ebben kellene segíteni:
0,1 mol ag = ?
1/4 mol Fe = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Hát talán 3pol.
-1

Jó lenne tudni mi a feladat, feltételezem, hogy a tömeget kell kiszámolni.

`n=m/M`
`m=n*M`


`n_(Ag)=0.1` `mol`
`M_(Ag)≈108` `g/(mol)`

`m_(Ag)=0.1*108=10.8` `g`


`n_(Fe)=1/4` `mol`
`M_(Fe)≈56` `g/(mol)`

`m_(Fe)=1/4*56=14` `g`
Módosítva: 3 éve
0