Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lg(x-3)+lg(x-2)=1lg5?

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
nagyon sürgős lenne köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_(10)(x-3)+log_(10)(x-2)=1log_(10)5`

`log_(10)((x-3)*(x-2))=log_(10)5`

`log_(10)(x^2-2x-3x+6)=log_(10)5`

`x^2-5x+6=5`

`x^2-5x+1=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(5+-sqrt((-5)^2-4*1*1))/(2*1)={(color(red)(x_1= (5+sqrt21)/2)) , (cancel(x_2 = (5-sqrt21)/2)) :}`
0