Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x->1) (x^2+7x+12)/(4x^2-16x+12) = lim_(x->1) ((x+4)(x+3))/((x-1)(x-3)) = ((1+4)(1+3))/((1-1)(1-3)) = (5*4)/(0*(-2)) = 20/0`

`lim_(x->1+) (obrace((x+4)(x+3))^20)/(ubrace((x-1))_(0^+)ubrace((x-3))_(-2)) = -oo`

`lim_(x->1-) (obrace((x+4)(x+3))^20)/(ubrace((x-1))_(0^-)ubrace((x-3))_(-2)) = +oo`

Mivel `lim_(x->1+) ne lim_(x->1-)`, így a határérték nem létezik!
Módosítva: 3 éve
0