Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
Valaki tudna ebben segíteni? Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) Egy adag ebéd `"12,80"\ €`, egy adag vacsora pedig `"9,50"\ €`, vagyis 4-4 adag:
`4*"12,80"+4*"9,50" = "89,2"\ €`

b) Itt pedig össze kell számolni a kiadásokat, kivéve a szauna helyett a fürdőbérlettel és megnézni, hogy kisebb jön-e ki, mint `400\ €`.
`5*"58,00"+4*"7,50"+1*"12,80"+4*"9,50"+"25,00" = 290+30+"12,8"+38+25 = "395,80"\ €`

Vagyis igen, megvehette volna a fürdőbérletet úgy, hogy nem akar `400\ €`-nál többet költeni.
1