Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat 6. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
311
1. Petra előszeretettel látogatja Pizza Pisti Pizzériáját. A pizzázóban három fajta szószból (pestós, paradicsomos, tejfölös) választhatnak a vendégek és kérhetnek a pizzára sonkát, de annélkül is kaphatnak pizzát. A pizzàra kétféle sajtból (mozzarella, cheddar) és háromféle zöldségből (paradicsom, paprika, hagyma) lehet választani feltétet. A sajtokból pontosan egyfélét kell választani, a zöldségekből egyszerre több félét is kérhet a pizzára, de akár anélkül is rendelhet. Hányféle pizzából választhat Petra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Oké, tehát vegyük sorra. Ahány független lehetőség van, azoknak a lehetőségek számának a szorzata lesz a megoldás:
- szósz: 3-féle lehetőség (pestós, paradicsomos, tejfölös)
- sonka: 2-féle lehetőség (van, vagy nincs)
- sajt: 2-féle lehetőség (mozzarella, cheddar)
- paradicsom: 2-féle lehetőség (van, vagy nincs)
- paprika: 2-féle lehetőség (van, vagy nincs)
- hagyma: 2-féle lehetőség (van, vagy nincs)

Azaz: `3*2*2*2*2*2 = 3*2^5 = 3*32 = 96`-féle pizzából választhat Petra!
1