Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átkell írni

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Át kell írni ezeket a számokat fokba: 3pi/4; 3pi/2; 0,3pi; 0,324pi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`(3pi)/4=3/4*180°=135°`

`(3pi)/2=3/2*180°=270°`

`0,3pi=0,3*180°=54°`

`0,324pi=0,324*180°=58,32°`
0

Visszafelé pedig pont a reciprokkal kell beszorozni, vagyis `180/pi`-vel:

`(3 pi)/4 = (3 pi)/4*180/pi = 135°`

`(3 pi)/2 = (3 pi)/2*180/pi = 270°`

`"0,3"pi = (3 pi)/10*180/pi = 54°`

`"0,324"pi = (81 pi)/250*180/pi = "58,32°"`
Módosítva: 3 éve
0