Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átkell írni

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Át kell írni ezeket a szögeket radiánba: 75,135,210,1080.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem fokban vannak akkor jelenleg. Radiánban 180° `pi`-nek felel meg, vagyis fokból radiánba úgy tudunk átállni, hogy megszorozzuk a szöget `pi/180`-nal!

`75° = 75*pi/180 = 5/12 pi`

`135° = 135*pi/180 = 3/4 pi`

`210°= 210*pi/180 = 7/6 pi`

`1080°= 1080*pi/180 = 6 pi`
0