Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
392
Bizonyítsuk be, hogy tetszõleges α hegyesszög esetén érvényes az alábbi azonosság!

`sinalpha=(tgalpha)/sqrt(1+tg^2alpha)`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`sinalpha=(tgalpha)/sqrt(1+tg^2alpha)=((sinalpha)/(cosalpha))/sqrt(1+(sin^2alpha)/(cos^2alpha))=((sinalpha)/(cosalpha))/sqrt((cos^2alpha)/(cos^2alpha)+(sin^2alpha)/(cos^2alpha))=((sinalpha)/(cosalpha))/(sqrt(1/(cos^2alpha)))=((sinalpha)/(cosalpha))/(1/(cosalpha))=sinalpha/cosalpha*cosalpha=sinalpha`
0